L’absència de controls al litoral de Formentera provoca incompliments massius de la distància mínima de fondeig

Desenes d’embarcacions d’esbarjo s’apilotonaven ahir a pocs metres del penya-segats propers a Cala Saona, ignorant que en el litoral de roca la separació mínima per ancorar ha de ser de 50 metres respecte la línia de costa. En canvi, la distància mínima de fondeig en litoral de platja ha d’arribar als 200 metres.

A més, per la zona d’espedats propers a Cala SAona, on també concorren nombrosos banyistes i l’accés a la mar és relativament fàcil, hi transitaven motos d’aigua a tota velocitat i alguns vaixells tenien la música tan alta que s’escoltava a molts metres terra endins. 

Recordam que les darreres setmanes s’han produit agressions sobre la praderia protegida de posidònia, inclús en àrees del Parc Natural. El Govern balear, informà a Ràdio Illa que el servei d’assessorament al fondeig, començarà a funcionar a partir del mes de juliol, tot i que el Consell de Formentera ha instat a que començàs a principis de maig.

D’altra banda, la Delegació del Govern també està pendent de les darreres autoritzacions i de la posada a punt de les mesures de seguretat perque la patrullera de la Guàrdia Civil tengui la seva base al port de Formentera a partir del mes de juliol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*