Apareix un tauró mort aprop del port de la Savina.

La troballa s’efectuà el dissabte i l’animal podria portar mort entre quatre i cinc dies, segons ha informat al Diario de Ibiza el biòleg marí Manu San Félix.

Es tracta d’un ‘Hexanchus griseus’, conegut popularment com cañabota. Aquesta espècie és molt fàcil de reconèixer, ja que a més de tenir sis brànquies no disposa de l’aleta dorsal triangular característica dels taurons.

Aquest esqual, propi d’aigües profundes, ascendeix en aquesta època de l’any, durant la nit, a aigües superficials i és quan s’enganxa en xarxes de pesca, morint gairebé immediatament ja que necessita nedar sense descans per poder respirar.

Segons San Félix, les troballes d’exemplars morts d’aquest tipus de tauró no són estranyes a les nostres aigües en aquesta època de l’any.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*