El Govern balear anuncia que el servei d’assessorament al fondeig començarà l’1 de juliol

Fonts de la conselleria de Medi Ambient han informat Ràdio Illa que el procés de contractació ja s’ha conclòs però que encara es desconeix quina serà l’empresa que explotarà el control de fondejos en el litoral formenterer. En aquest sentit, Ràdio Illa ha pogut saber que Pitiüsa d’Ecologia, que els darrers anys ha explotat el servei, ha declinat tornar a presentar-se en el concurs d’enguany.

Malgrat que des de Formentera, el CONsell ha reclamat que el servei començàs a funcionar al mes de maig, l’executiu autonòmic anuncià en un primer moment que es posaria en marxa a principis del mes de juny, tal i com havia tengut lloc en els anys anteriors.

Per això tant Gent per Formentera, com el principal partit de l’oposició, el PP, han criticat la demora del Govern balear a l’hora de fer realitat el control de fondejos.

Per aquesta temporada està prevista una significativa ampliació del servei, que serà prestat per 6 embarcacions en comptes de dues i que abastarà des de Cala Saona cap al nord, cobrint la costa de ponent fins as Trucadors, així com el litoral de llevant, es Pujols, Punta Prima, es Carnatge i es Caló.

En les darreres setmanes centenars d’embarcacions han fondejat sense control a la costa de Formentera. Entre les agressions que ha patit la posidònia, destacam la del passat dilluns 5 de juny, en que un iot de 50 metres d’eslora i bandera de les Illes Caiman llençà l’àncora sobre la planta declarada patrimoni de la Humanitat, a ses Illetes, en ple Parc Natural.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*